Julfest för 300 barn

Publicerat: 17 januari, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 885

Julen vara fram till påska sägs det. Och för cirka 300 förskolebarn i Arlöv är det sant att den i varje fall vara till mitten av januari månad. I dagarna tre arrangerar nämligen PRO Arlöv julfest för cirka förskolebarnen på Arlövs teater.

De får saft och hembakade bullar, dansa kring granen, sjunga från scenen. äta glass och få godispåse av tomten.
– Det här är 38:e året vi arrangerar den här julfesten och den är mer populär än någonsin, berättar Isabel Olsson som är ansvarig för arrangemanget sedan cirka tio år.
– Här är väl knappast någon PRO:are som var med från starten, men förra året var här en förskolelärare med barnen här och hon hade själv varit med en gång tidigare när hon själv var barn på förskolan.
– Och det är lika roligt fortfarande, intygar Roine Olsson, ordförande i PRO Arlöv, som också betonar att det är ett ideellt arrangemang.
– Men det är första på senare år som det kommit så här många barn och det beror ju på att vi får allt flera förskolor i Arlöv, tillägger Isabel.

Börjar i november
Hennes engagemang med julfesten startar redan i november då hon kontaktar Burlövs kommun för att få veta hur många förskolor det finns i Arlöv.
– Därefter skickar jag ut en inbjudan till alla förskolor som måste svara innan den 6 december om de vill delta med barnen.
– Därefter jobbar vi med att dela upp dem på de tre dagarna vi har till förfogande. Det går ju inte att ha alla här på en enda gång.
Därefter kontaktar hon sponsorer och de sex damer som ställer upp och bakar bullar.
– I år bjuder Burlövs Bostäder på glass, City Gross på godis till 300 påsar och Frasetti på pepparkakorna. När vi fått allt sätter vi oss fyra personer och sorterar godis i alla påsarna så att det blir ungefär lika.

Ljudlig entusiasm
Entusiasmen hos barn går inte att ta fel på. När Roine Olsson frågar om de vill dansa blir det ett ljudligt jubel. Så går dansen kring granen igång och när dansen är klar för ringdans genom lokalerna som följd pustar lärarna ut, medan barnen fortsätter en stund till att springa kring granen.
Nästa moment är att sjunga från scenen. Här märks ingen blyghet, men det går att konstatera att ”Blinka lilla stjärna där..” och ”Farligt lilla snigel” är två populära låtar hos barnen, även om det några gånger blir mix av båda.
Så fortsätter dagen med att var och en får träffa en tomte och få sin godispåse.
– Därefter är det hela slut – och det är vi också, intygar en nöjd Isabell Olsson.

Tommy Paremo

Många PRO:are var ideellt engagerade i julfesten och njöt av barnens glädje. Foto: Viola Andersson

Många PRO:are var ideellt engagerade i julfesten och njöt av barnens glädje.
Foto: Viola Andersson

Här är tomtarna två, med tomtemor i mitten. Från vänster Bengt Lindström, Kerstin Söderström och Nils-Hugo Andersson. Foto: Viola Andersson

Här är tomtarna två, med tomtemor i mitten. Från vänster Bengt Lindström, Kerstin Söderström och Nils-Hugo Andersson.
Foto: Viola Andersson

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.