Inte överraskad

Publicerat: 4 februari, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 417

– Sockerbruket har varit lite av kommunens själ eftersom Arlöv vuxit upp tacka vare bruket och att det snart försvinner är lite tragiskt, menar Kent Wollmér, som arbetat 46 år på Sockerbruket i Arlöv, vara 30 år som ordförande för fackklubben.
– Bruket har ju alltid funnits där och det är ju lite av rötterna som rivs upp, men samtidigt en naturligt följd av vad som hänt under senare år. Så jag är inte överraskad.
Han pekar på att råvaran till Sockerbruket i Arlöv faktiskt kommer från bruket i Örtofta.
– Så att samla verksamheten där är ju inte så underligt. Samtidigt är det ju inte så långt dit och det går ju pågatåg också dit så det är ju enkelt ta sig till jobbet för de som följer med dit.
Han påpekar också att ingen blir utan jobb, förutom de som avgår av ålderskäl med pension.
– Min erfarenhet är att Sockerbolaget, och senare Nordic Sugar, alltid skött sina nerdragningar snyggt vad gäller personalen, så jag är övertygad om att de gör så också nu.
 
Ser positivt framåt
Vad gäller området också lokalerna väljer han att se positivt på framtiden.
– Det är stor mark och stora utrymmen. Vad gäller möjligheten att locka nya industrier så gränsar marken till industriområden i Malmö, så det borde finnas möjligheter där, samtidigt kanske det finns möjligheter att skapa nya bostäder där.
– Där finns alltså stora möjligheter. Även om det gäller en nerläggning måste man se positivt på möjligheterna. Nu måste vi sätta oss ner och prata med företagets ledning om vad som kan göras och ske efter att produktionen helt flyttat över till Örtofta.
– Nu har det slutgiltiga beslutet inte tagits av företagsledningen, men som jag ser det har de bestämt sig och det är bara ett formellt beslut som ska tas. Så småningom kommer vi säkert fram till något positivt för Burlövs kommun, tillägger Kent Wollmér.
Kent Wollmér är ordförande i socialdemokraternas arbetarkommun i Burlöv, han är också 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, ledamot av kommunfullmäktige och ordförande i Burlövs Bostäder.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.