”Ingen kommer att bli utan”

Publicerat: 31 mars, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1302

Ingen kommer att bli utan kommunalt bredband – det kommer bara att ta olika lång tid beroende på var man bor. Det lovar it-chefen i Burlövs kommun efter avslöjandet om att kommunen planerar att erbjuda ett betydligt billigare bredbandsalternativ än de erbjudanden från privata företag som har figurerat hittills.

Vad bra med kommunalt bredband – men varför är informationen från kommunen så knapphändig? Riskerar jag att bli utan bredband på min lilla gata i utkanten av Åkarp? Reaktionerna från läsarna efter Burlövs Nyheters artikel om kommunens bredbandssatsning har varit många.

– Varför kan inte kommunen gå ut med vilka de prioriterade områdena är? Det hela är så flummigt kommuniserat att man inte kan ta något beslut. Och informationen på kommunens hemsida blir man inte speciellt mycket klokare av, säger Ulf Leander som bor i utkanten av Åkarp.

Har du oroat dig över att bli utan bredband?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Han har försökt skriva in sin adress i sökfunktionen på kommunens hemsida men får då ett ”nej” som svar när det gäller möjligheter att ansluta sig till det kommunala nätverket.

– Men när jag skriver in en adress i centrala Arlöv eller Åkarp blir det samma svar. Funktionen verkar inte alls fungera, säger Ulf Leander, som är långt ifrån ensam om att höra av sig till Burlövs Nyheter efter artikeln om den kommunala bredbandssatsningen.

Men nu lovar it-chefen Hans Magnusson att ingen som önskar koppla upp sig på det kommunala nätverket kommer att nekas möjligheten.

”Kommunen kommer att gräva till alla i de definierade områdena (samhällsnyttigt nät) och kommer att prioritera efter var vi redan har kanalisation och den intresseanmälan som ligger ute. Så ingen kommer att bli utan, däremot tar det kanske lite längre tid i ytterområdena” skriver han till Burlövs Nyheter i ett mejl eftersom han befinner sig på semester i påskveckan.

Att kommunen inte har kallat till informationsmöte i likhet med de privata företagen Telia och Perspektiv bredband som också planerar att gräva beror på att alla avtal och förhandlingar inte är färdiga ännu, betonar Hans Magnusson i sitt mejl.

”Så återigen beror kommunens informationsbrister på att Telia och Perspektiv B skyndat på processen genom att gå ut med erbjudanden innan kommunen har sitt klart” skriver han.

Comments are closed.