Hundratals nya hyresbostäder ska byggas på Kronetorp

Publicerat: 21 januari, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1511

430 nya miljösmarta bostäder ska byggas kring allén på Kronetorpsområdet. Den nyheten presenterades i dag efter att SPG Bostad Kronetorp köpt marken.

– Det blir fyra hela kvarter med en mix av hyresrätter och bostadsrätter, säger Tobias Emanuelsson, styrelseordförande i SPG Bostad Kronetorp. Men hyresrätter är vår grundtanke på grund av det stora behovet i området.

Tycker du att det är bra att det byggs fler hyresrätter i kommunen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Hela projektet planeras att stå färdigt om fyra år men målsättningen är att bygget ska påbörjas redan i år.

– Vi har ju en del formalia kvar som klubbande av detaljplan och annat och man får ha respekt för den stora mängden bostäder. Men intresset från kommunen har varit väldigt stort hittills på grund av att det byggs för lite och behovet är så pass stort i Burlöv, säger Tobias Emanuelsson.

De fyra bostadskvarteren kommer att byggas på båda sidor av allén som leder upp till herrgården – två på vardera sidan. Målgruppen för bostäderna är både äldre som inte orkar eller vill bo kvar i sina villor och barnfamiljer, berättar Tobias Emanuelsson.

– Utbyggnaden av tågnätet och närheten till grönområden och Burlövs center gör att bostäderna funkar väldigt bra för personer utan bil och det rimmar bra med vår miljöprofil, säger han.

 

Comments are closed.