Hotfulla lappar och brandattentat mot Arlövspar

Publicerat: 19 januari, 2015

Publicerat i: Arlöv, Okategoriserade

Visningar: 1334

Två hotfulla lappar utanför dörren och en man som försökte sätta eld på bostaden. Ett par i Arlöv är just nu utsatt för upprepade trakasserier av en okänd person.

– Det är ett väldigt spektakulärt ärende i och med att det händer hemma där det här paret bor och att det dessutom händer flera gånger, säger Linda Beckman på Malmöpolisen som utreder ärendet.

Det hela började i förra veckan med en hotfull lapp utanför ytterdörren med budskapet ”akta dig, passa dig”.

Dagen efter, på onsdagen, hörde plötsligt kvinnan i lägenheten på Elisetorpsvägen ett ljud utanför ytterdörren. När hon öppnade såg hon hur en ung man försöker tända eld på en vätska utanför bostaden.

– Mannen rispar henne sedan på armen med ett vasst föremål innan han försvinner från platsen, säger Linda Plyem, informatör på Malmöpolisen.

I lördags var det dags igen. Ännu en lapp med hotfullt budskap hittades utanför parets ytterdörr.

– De är av naturliga skäl väldigt oroliga och rädda efter det inträffade, säger Linda Plyem. De vet inte varför någon gör så här mot dem.

Utredaren Linda Beckman kan med hänsyn till utredningen inte gå in på motivbilden. Dessutom rör det sig endast om spekulationer än så länge, berättar hon. Inte heller vem i paret som hoten är riktade till är helt självklart.

– Just nu avvaktar vi den tekniska undersökningen och ser vad den kan leda till, säger Linda Beckman.

Comments are closed.