Herre med gitarr

Publicerat: 15 februari, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 283

Ganska nyligen, närmare bestämt den 17 januari i år fyllde Mikael Neumann 70 år ! Exakt på dagen 51 år sen han debuterade som musikartist i Finland tillsammans med pappa Ulrik och syster Ulla.

Mikael har sen dess uppträtt i stora delar av världen och samarbetat med en rad stora skandinaviska artister och musiker som Eva Rydberg,Sven Melander,Åke Cato,Wencke Myhre,Hasse ”Kvinnaböske” Andersson,Ann-Louise Hansson,Lars Holm…. m.fl. m.fl.

Som textförfattare har han skrivit material till en mängd folklustspel,revyer och shower och han har gjort ett trettiotal skivor och varit programledare i TV i Sverige & Danmark.

Han är även mycket verksam som regissör i Norge.

Dags för Arlöv

Nu är det dags för Arlövs teater. Den 6 mars blandar han skratt och allvar i en musikalisk enmansshow som ha rest runt med en tid.

Stilen på den nya enmans showen kallar Mikael för musikalisk stand-up med glimten i örat. Musik och humor blandas i dansk stil och garneras med några så kallade seriösa inslag.

Vi får höra kända gamla swinglåtar som han aldrig tidigare har sjungit ,nordisk folkmusik, artistimitationer,monologer och roliga nya sångtexter om allt från ålder, mat, trafik till texter om livet bland annat på finska, tyska, franska, norska, danska och engelska.

Med bästa väninnan

Det är många år sedan Mikael gjorde en show helt ensam,utan kompmusiker eller solistkollegor. Här möter vi honom i full frihet med sin bästa väninna……gitarren!

Texterna har Mikael till stor del skrivit själv,men vi får också texter och musik av pappa Ulrik, Åke Cato och Rune Häger

”Herre med gitarr” är  2×50 minuter lång plus en paus på ca 25 minuter

då hinner Mikael att stämma sin gitarr och ukulele.

Showen startar kl 19.00 och biljetter köps på 040-427911.

Comments are closed.