Guld och silver för 16-åriga Ellinor från Åkarp

Publicerat: 12 mars, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt, Sport

Visningar: 471

SPORT
I januari plockade 16-åriga Ellinor Malmgren Gabrielin, från Åkarp, i januari hem en guldmedalj från Nordiska mästerskapen i kampsporten Taekwondo i Oslo Under den gångna helgen skrällde Ellinor rejält på Dutch Open G1 i holländska Eindhoven genom att vinna en silvermedalj i hård utländsk konkurrens, med endast små marginaler till guldmedaljen.
Ellinor tränar och tävlar i Taekwondo som junior på elitnivå. Hon har tre raka SM-guld i bagaget och även hållit landslagsplatsen i tre år, de två senaste för sin viktklass -49 kg.
– Hon inledde alltså året med ett guld på NM i Oslo, berättar Corina Gabrielin Lundén, styrelseledamot i Ellinirs hemmaklubb, Baekdusan Taekwondo klubb i Lomma.
– Därefter avhölls en av Taekwondons största internationella tävlingar, där man även plockar världsrankingpoäng vid vunnen medalj, Presidents Cup. Denna gången i Sverige, Helsingborg.
Och Ellinor tar sig som enda svensk junior till semifinal och plockar med sig ett brons. Två dagar senare hålls Helsinbgorg Open G1, även denna en internationell tävling, och också där är bronsmedaljen på plats.
Två veckor senare gick hon fyra raka vunna matcher på Dutch Open G1 i Holland med en silvermedalj som följd.
– Under den kommande helgen är det dags för ännu en internationell tävling, Belgian Open G2 i Lommel, Belgien, tillägger Corinne.
Och Ellinor har återigen siktet inställt på guld.
Efter denna intensiva tävlingsmånad blir det fortsatt träning i hemmaklubben. – Dessutom finns ett och annat träningsläger inplanerat, då Ellinor ligger i hårdträning inför junior VM i Bulgarien i Oktober.
 
Tommy Paremo

Det är tufft att ta sig till medaljplats i Taekwondo, men Elllinor, till vänster, har lyckats och har nu siktet inställt på guld i Belgien och hårdtränar inför junior-VM i oktober.

Comments are closed.