Grova brott i kommunen under helgen

Publicerat: 26 januari, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1545

Grovt rån och grov mordbrand. Men det var inte det enda. Den gångna helgen präglades av flera allvarliga brott i Burlövs kommun.

Den bilbrand som inledde fredagen blev början på en helg som kantades av flera grova brott. Vid 20-tiden på kvällen brann ännu en bil – denna gång på Turelundsvägen.

På lördagen vid 18-tiden var det dags igen. Två rån, varav ett grovt, skedde i närheten av gångtunneln på Lommavägen inom loppet av en timme. I båda fallen rörde det sig om en ensam man i 50-årsåldern som blev rånad av tre okända gärningsmän som visade ett pistolliknande föremål. Den ena 50-åringen kom till fots och den andre blev avknuffad från sin cykel av rånarna.

– De båda rånen påminner mycket om varandra, säger Linda Plyem som är pressinformatör på polisen. I det ena fallet rånades mannen på sin plånbok med kontanter i men i det andra fallet vägrade mannen lämna ifrån sig plånboken.

Ungefär vid samma tidpunkt upptäckte en ledig polis hur några tonårspojkar höll på att sätta fyr på en motorcykel bredvid vårdcentralen på Svenshögsvägen. Han jagar ikapp och griper på egen hand en 16-åring och en 18-åring i väntan på hjälp från sina kollegor i tjänst.

– Räddningstjänsten bedömde spridningsrisken som väldigt stor på platsen så därför sitter de båda gärningsmännen anhållna för grov mordbrand, säger Linda Plyem.

Comments are closed.