Graffiti och poesi för alla sportlovslediga

Publicerat: 16 februari, 2015

Publicerat i: Åkarp, Arlöv

Visningar: 1093

Myskväll med semlor, cirkus och vinterpoesi. Under februarilovet händer det mycket för barn och unga i Burlöv både på och utanför biblioteket – och långt ifrån allt på temat sport.

-Förut har man alltid sagt sportlov men nu pratar vi mer om februarilov med ett blandat fokus. Det är ett brett program med allt från pyssel till streetdance och graffiti, säger Eleonor Pavlov, barn och ungdomsbibliotekarie på biblioteket i Arlöv.

Många av aktiviteterna riktar sig till de lite äldre ungdomarna från elva och uppåt, berättar hon. Men på båda biblioteken kommer det även att visas film som riktar sig till de yngre åldrarna.

Samtliga sportlovsaktiviteter finns inlagda i Burlövs Nyheters ”På gång-spalt”

Under dag ett är Eleonor Pavlov själv involverad i en aktivitet som hon har valt att kalla vinterpoesi.

– Där behöver man kunna läsa eller ha en vuxen med sig som kan hjälpa en med det. Grunden är två lådor. En med substantiv och en med verb. Sedan drar man helt enkelt ett kort ur varje låda och bygger ihop det till en mening. Det blir mycket ord som snöflingor och snögubbar, gnistrar och huttrat nu när det är vintertema, säger hon.

Genom aktiviteten hoppas hon att barnen ska få en annan känsla för det här med ord och läsning.

– Har man något att utgå ifrån så kommer tankarna igång. Det blir ett sätt att erövra språket.

Det kommer även att ordnas graffiti inne på biblioteket i Arlöv. Hur (i hela världen) ska det gå till?

– De kommer att skissa på sina målningar inne på biblioteket men sedan ska de få testa på tillfälliga väggar plastväggar utomhus som sätts upp mellan träd och stolpar. Så det blir inget sprayande inne på själva biblioteket.

Är det för sent nu om man har glömt att föranmäla sig till aktiviteter där det krävs?

– Nej, även om det är föranmälan kan man chansa och komma hit. Som det ser ut nu är det inte fullbokat på alla aktiviteter.

 

Malin Lindgren

redaktionen@burlovsnyheter.se

Comments are closed.