Gör en insats som skräpplockare

Publicerat: 8 mars, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 331

Alla kan göra en insats som skräpplockare under miljödagarna i april. Samtidigt kan var och en passa på att lära mer om miljö, energi och klimat.

Miljödagar den 20-21 april 2018 samordnas med Håll Sverige Rents skräpplockardagar, en manifestation för alla som är emot nedskräpning och för en god miljö.

Så plocka skräp och visa att nedskräpning inte är OK!

 

Två stationer

Samlingspunkterna i kommunen är två stationer, en vid Burlöv Center och en vid Stationsvägen i Åkarp. Där finns möjlighet att träffa energirådgivare och medarbetare från VA SYD och Burlövs kommun.

Passa på att ställa frågor om miljö, energi och återvinning! På fredagen finns Återbruket vid Burlöv Center, så passa på att fynda bland återvunna prylar.

 

Visar flerfackskärl 

Nytt för i år är att vi visar flerfackskärlen som ska införas i Burlöv! Under fredagen visas de i Arlöv och under lördagen i Åkarp.

 

Alla kan delta!

Kommunens skolor och förskolor visar vägen, men även privatpersoner, föreningar och företag kan delta och får då hjälp med material och sophämtning.

 

Får material

Anmälda skolor, föreningar och företag får material

Till skolor, förskolor, föreningar och företag som anmält sig levererar vi material och hämtar det insamlade skräpet efter överenskommelse i så hög omfattning vi mäktar med. Normalt brukar det inte vara några problem!

Anmälan senast den 26 mars

Det är viktigt att anmälan görs när anmälningsportalen är öppen och innan den stänger den 26 mars.

Comments are closed.