Fullt hus under Mölledagen

Publicerat: 8 juli, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 505

Det var fullt på parkeringsplatsen vid Kronetorps mölla under söndagens Mölledag, förutom de som, cyklat dig, gått dit och inte minst åkt med Palmtåget till Kronetorps mölla. Som tur var så ställde mc-klubbens medlemmar upp och dirigerade biltrafiken till och från så att alla fick en plats och det hela gick säkert till.
– Och det är just så jag vill det ska fungera, det vill säga att folk från föreningarna samverkar vid arrangemang som denna för att det hela ska flyta, säger Jim Broström, enhetschef Kultur i Burlöv.
– Det förstärker känslan när det blir ett mångfolkperspektiv i arrangemanget så att det kommer alla i kommunen till del.
 
Fler besökare
För Jim var det andra året med Mölledagen vid Kronetorps mölla och han upplevde att det var fler besökare än 2018.
– Det här är ju inget rock and rollprojekt utan en ganska traditionell dag som vi vill förvalta väl i samverkan med Mölleföreningen, Moped och mc-föreningen och flera andra organisationen för att få det hela att flyta.
– Jag ser det som att det är vårt uppdrag att få fler medborgare som medverkande. När vi får det så kan vi också få ett större utbud av arrangemang i kommunen som kommer alla medborgare till del. Det är den genomgående idéen.
– Det innebär också att det blir fler som delar på både kostnader och intäkter, tillägger Jim.
– Och jag tror att folk vill vara med och arrangera och påverka. Det finns embryon.
Som exempel nämner han att det var två tjejer som tog hand om ansiktsmålningen under Mölledagen.
– De fick kontakt med två andra tjejer som också ville vara med att göra detta och som hoppade in och hjälpte till.
 
Burlövs kulturnatt
I samma anda bygger man upp det kommande arrangemanget Burlövs kulturnatt på Burlövs Center den 20 september.
– Några exempel. Biblioteket stänger och flyttar in för Burlövs Center. Det ska byggas upp tre scener vara en sköts av unga människor. Det blir en konst- och fotoutställning och till större delen kommer de de olika delarna att byggas och skötas av folk som ställer upp ideellt.
– Det kommer ju att handla om väldigt många pusselbitar där vi skapar sammanhanget, men där folk vill vara med och göra saker. Man kan säga att det händer saker på Möllegården 364 dagar om året, och det blir den 365:e dagen på Burlövs Center.
Jim Broström tycker det hela blir väldigt spännande.
– Klart redan är att Pedalens Pågar kommer att spela och det blir en Burlövs Bazar. Att kyrkan kommer att medverka liksom att det blir yoga. Hela Burlövs Center kommer att sjuda av aktiviteter både ute och inne denna kulturnatt, tillägger han förtjust.
 
Tommy Paremo

Framför motorcyklar och mopeder och fikatält underhöll Mjölnarens orkester

och inne på kaféet underhöll Dalby Dragspelsklubb

medan gästerna fikade

”Det ska böjas i tid det som stort ska bli”

Parkeringsplatsen var full men det vara också många som passade på att åka till Mölledagen med Palmtåget

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.