Fotboll – Inför Åkarp IF – ÖT Smygehuk FF

Publicerat: 22 september, 2016

Publicerat i: Åkarp, Redaktionellt, Sport

Visningar: 819

Dags för säsongens sista hemmamatch i serien. Efter förra veckans vinst och resultaten i övrigt, hänger Åkarp fortsatt med i striden om kvalplatser.
Åkarp gratulerar Bjärreds IF till den redan klara seriesegern med två omgångar kvar. Hyllie och Åkarp ”delar” andraplatsen, Hyllie har dock ett plusmål extra, små marginaler som i slutändan kan visa sig vara väldigt viktiga.
Lördagens motståndare ÖT krigar för sin fortsatta existens i div.4 under 2017, i Åkarp vet man, om någon vad dessa lag är kapabla till, samtidigt vet de vad Åkarp kan prestera när laget spelar ”som det kan”
Som det går att utläsa av serien är det oerhört jämnt både i toppen och i botten.

Snack med Uffe
Inför matchen tog vi oss ett snack med tränare Uffe inför den spännande avslutningen av serien, 2 omgångar återstår.
Hej Uffe och grattis till en viktig trea mot Malmö City, 6 poäng av 6 möjliga mot dem i år. Tankar kring er senaste match?
– Viktiga 3 poäng för vår del! Båda lagen har hög individuell kvalité men vi är stabilare i vår försvarsorganisation och det avgör.
Vi höjer på hatten och gratulerar Bjärred till seriesegern med två omgångar kvar, nu är siktet inställt på andraplatsen som ni för närvarande delar med Hyllie, misstänker vi?
– Bjärred är utan tvivel värdiga seriesegrare, där talar vi om en bra stabilitet, bara att gratulera dem!
Vi ska göra allt på att plocka så många poäng som möjligt, så får vi se hur långt det räcker. 
På lördag väntar ännu ett motstånd, ÖT, som krigar för fortsatt div 4 existens på er hemmaplan,
vad tänker du kring det?

– Alla matcher är tuffa i slutspurten! Vi vet också att vi hade en jämn match borta i 60 min mot dem innan vi punkterade med 2 mål sista 20 min.
Vårens (även om Smygehuk visade sig från sin bästa sommarsida) möte slutade med en betryggande 4-0 vinst, med Christian i mål dessutom, vågar vi tro på något liknande? (förutom att Christian behöver stå då..)
– Vi siktar in oss på en bra prestation där jag vill ha ett stabilt försvarsspel och ett anfallsspel med mod! Jag är ganska säker på att Christian inte behöver offra sig denna gången 🙂 
Hur känns truppen så här med två omgångar kvar?
– Tycker det känns bra i truppen. Alla vill ta sig till ett kval nu när vi är så nära. 
Tack Uffe, och då hoppas vi att lördagens match på åkarps IP inte blir årets sista hemmamatch 🙂
– Vi ska göra allt för att förlänga vår säsong 🙂 Man ur huse, ta er till Åkarps IP på lördag för att stötta laget, alla förutsättningar kommer att vara
på plats!
Avspark kl 14.00 på Åkarps IP!

Comments are closed.