Forza Summer rivstartar på måndag

Publicerat: 28 juni, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 531

På måndag är det dags. Då kör sommarens unga entreprenörer igång sommarens projekt med ett riktigt event på Möllegården kultur i Åkarp där besökarna kan få vara med och skapa skillnad på riktigt. Det är delprojektet ”FROM ZERO TILL HERO” som ger möjlighet att träffa grundaren till Help Africa, Kim Madsen och ger en möjlighet att få åka i en lyxig limousine.
– Vi startar klockan 17 då man kan få träffa ungdomarna som driver projektet och bland annat få lyssna till en inspirerande berättelse av Ginah, som arbetar på plats i Uganda med barn, berättar Hanna Svensson, från Forza of Sweden, som är med och arrangerar hela sommarprojektet.
– Ni kommer även få träffa Forza Summers andra företagsgrupper som bland annat i sommar kommer arrangera fotbollscup, musikevent och försäljning av kaffe, kakor och frukt. Alla grupper väljer denna kväll att bidra till insamlingen till förmån för Help Africa och sommarens kampanj, From No one to Someone.
 
Pågår i fem veckor
Hela projektet pågår i fem veckor med olika event och program som arrangeras av någon av de fyra ungdomsgrupperna. Det blir bland annat allsång på Granbacken den 18 jull, 60-talsmusik, 25 juli med kaffe Å´kaga, 1 augusti, ABBA a´la country. Alla tillfällena startar klockan 19.00 och överraskningar utlovas.
Även seniorerna ska få sitt en kväll med möjlighet att spela boule, bingo, grilla och umgås med ungdomarna i Forza Summer.
 
Fotbollsgruppen
Några av ungdomarna har bildat fotsbollsgruppen som ska arrangera det de kallar Burlövs roligaste fotbollsturner i sommar på Åkarps idrottsplats. Turneringen genomförs den 21 juli i tre grupper, 6-11 år, 12-15 år och 16-18 år. Varje spelare betalar 100 kronor för deltagandet och publiken 40 kronor per person.
Gruppen ska också genomföra en dag på stranden i Lomma med aktiviteter som beachvolleyboll och strandfotboll. Exakt dag informeras om senare.
 
Forza kreativ
Gruppen Forza kreativ ska låta kreativiteten flöde genom att tillverka och sälja handgjorda smycken, t-shirts och göra ansiktsmålningar på barn.
 
I stället för
Satsningen Forza Summer genomföras Burlövs kommun i samarbete med Forza of Sweden där ungdomarna får driva sina egna företag i stället för ett traditionellt sommarjobb.
 
Tommy Paremo
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.