Förintelsens minnesdag uppmärksammas i Arlöv

Publicerat: 23 januari, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1101

Onsdagen den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades, 1945.

Minnesdagen lyfter fram engagemanget hos alla som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism. I Sverige och i världen. Ett väldigt angeläget arrangemang och i Burlövs kommun arrangeras Förintelsens minnesdag av Kultur i Burlöv, Kulturskolan, Biblioteken i Burlöv, Burlövs församling och ABF Burlöv. I år uppmärksammar vi lite extra alla de som utsatts (och fortfarande utsätts) för diskriminering och förföljelse på grund av sexuell läggning.

Programmet inleds kl 17.30 på Arlövs bibliotek där Richard Söderberg, den kände tenoren och samhällsdebattören pratar om mångfald och tolerans, homosexualitet och utsatthet.

Kl 18.45 blir det sedan musik med Öresunds musikkår och fackeltåg från Arlövs bibliotek till Arlövs kyrka där det kl 19 blir musik med Richard Söderberg och pianisten Johan Reis, elever från Burlövs kulturskola, ljuständning och tal av Maria Alm, präst i Burlövs församling.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.