För miljön och andra barns drömmar

Publicerat: 20 januari, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 533

I samband med att barnen på Södervångs fritidshem i Åkarp arbetar med hållbar utveckling har de under de senaste dagarna samlat in ett mindre berg av pantbrukar och Petflaskor. Allt ska pantas och pengarna ska skänkas till stiftelsen ”Min Stora Dag” som uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

  • Det är barnen själva som röstade fram ”Min stora dag” som den organisation dit pengarna ska skänkas, berättar Josefine Schrewelius, fritidshemsutvecklare.
  • Vi har redan på bara tre dagar fått in otroligt mycket pantburkar så nu har vi ett rum som är helt fullt, men vi ska gå visare med detta. Det är och har varit ett stort engagemang som vi hoppas kunna sprida vidare.

Det intygar bland annat Aldin, Nicole, Lara och Nova som alla tycker det har varit jättekul.

  • Och mycket viktigt tillägger Lara och Aldin.

Fritidshemmets alla 93 barn har varit engagerade i insamlingen och Josefine intygar att de jobbat hårt med att skriva lappar som de lagt i brevlådorna i Åkarp där bland annat skrivit att de gärna kommer och hämtar mer varje fredag framöver under några veckor.

  • Vi har också skrivit inlägg i den lokala facebookgruppen och på bara några timmar fick vi över 100 likes, tillägger Josefine.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.