Firade med tårta

Publicerat: 28 september, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1025

Burlövs Nyheter tidigare berättat klättrade kommunen ytterligare några steg när det gäller näringslivsklimatet till att bli den 20 bästa kommunen i Sverige och den sjätte bästa kommunen i Skåne.
– Och ett starkt näringsliv med välmående och fungerande företag är vägen till utveckling och framgång, sade kommunstyrelsens ordförande Katja Larsson inför ett 20-tal församlade företagare på Bruket där man samlats, tillsammans med några av kommunens politiker, för att fira framgången på rankingen.
– När jag första gången träffade Rolf Östinge i min roll som politiker så lovade jag att vi skulle arbeta för ett bättre näringslivklimat och det tycker jag nu att vi gjort och ser resultatet av.
– Vi gläds med Burlövs företag och invånare åt att mätningen visar att kommunen har en positiv utveckling och en stabil uppåtgående trend, tillade kommundirektör Lars-Åke Ståhl.

Lyhördhet och samverkan
Den som alla utpekade att ligga bakom framgångarna är kommunens näringslivansvarige Sara Cederlund som menade att summan av arbetet kan sammanfattas i två ord, lyhördhet och samverkan.
– Och det både internt på kommunen och externt med kommunens företagare. Näringslivsarbetet är en resa som bara påbörjats och som absolut inte nått sin slutdestination.
– Målsättningen är att vara lyhörd inför alla de utmaningar och behov som finns bland de 1.250 företagen i kommunen. Ett arbete vi nu ser frukten av med som vi samtidigt måste slå vakt om och förbättra ytterligare. Utan den fina och starka samverkan vi har med företagarföreningar, samt ett stabilt och genuint engagemang från näringslivet hade vi aldrig nått dit vi är idag, tillade Sara.

Tommy Paremo

Comments are closed.