Fin bronspeng för Filippa over there

Publicerat: 17 augusti, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 750

Det blev en fin tredjeplats på pallen vid VM i Crossfit i USA för 17-åriga Filippa Ferm från Åkarp. i tuff konkurrens kämpade hon sig genom tio delgrenar under fyra dagar i Madison för att till slut kunna ta emot en bronspeng på prispallen.
– Det var jättekul att nå målet att få stå på pallen, berättar en mycket nöjd Filippa som tränat mycket hårt och koncentrerat inför det som är VM i Crossfit.
– Min styrka var väl främst den gymnastiska delen också konditionen, berättar hon.
Väl hemma körde hon strax igång träningen med sikte på nästa VM om två år.
– Det blir inga större tävlingar nästa år så nu har jag siktet inställt på VM och måste bygga upp min styrka eftersom jag då räknas som vuxen och får mycket tuffare motstånd.
Det innebär en lång uppbyggnadsträning där hon inte får förlora den gymnastiska smidigheten och konditionen, samtidigt som hon ska bygga på mer muskelmassa.
På hemmaplan är Filippa Ferm svensk ungdomsmästare i crossfit och i höstas blev hon tvåa i nordiska mästerskapen i sin klass. Dessutom har hon tidigare två topplaceringar i två raka VM på sin meritlista.
Hon har av andra beskrivits som ett underbarn inom crossfit, men Filippa nöjer sig med att se det som en idrott, samtidigt som hon läser på naturlinjen på gymnasiet.

Nu ska Filippa inför nästa VM om två år då hon räknas som vuxen och motståndet blir tuffare

Nu ska Filippa inför nästa VM om två år då hon räknas som vuxen och motståndet blir tuffare

Comments are closed.