Ett lyft när kommunen tog över

Publicerat: 22 juni, 2017

Publicerat i: Åkarp, Redaktionellt, Sport

Visningar: 769

– Allt blev ett lyft för klubben när kommunen tog över skötseln av fotbollsplaner och annat, säger Carsten Larsen, ordförande för Åkarps IF under de senaste 18 åren.
– Numera har de bara idrottsplatserna och badet att ansvara för och har därför blivit ett riktigt uppsving. Det är väldigt bra och det ska de ha beröm för.
Åkarps IF har en allväderskonstgräsplan. Något Carsten både gillar och ogillar.
– Jag är ingen vän av konstgräsplaner, men jag får erkänna att det fungerar bra för träningen vintertid. Detta eftersom vi inte får möjlighet att träna inomhus under vinter samtidigt som vi har många lag ute under den tiden på året.
– Tidigare hade vi träningsuppehåll under december och januari, men nu rullar det på hela året runt, utom under en tid på sommaren.
Just sommaruppehållet ställer ofta till med lite bekymmer ibland.
– När vi inte har någon verksamhet händer det att folk tar sig in och förstör för oss. Vi har bett polisen att ta en runda hit då och då, men det sker inte.
 
I styrelsen i 33 år
Carsten har suttit med i klubbens styrelse sedan 1984 och tidigare varit ledare för P-74. Så han har sett många komma och gå och sett antalet medlemmar både minska och öka, liksom att han sett klubben utvecklas också på andra sett, bland annat skötseln av fotbollsplanerna.
– Idag är båda mina söner ledare i klubben och min fru är också engagerad. det hela hade säkerligen inte fungerat så väl för mig om inte hon också varit med, tillägger Carsten.
– Jag har väl haft funderingar på att lägga av men så kom ju barnbarnen och det fortsätter.
 
Fler barnfamiljer
Nu är det inte bara barnbarnen som kommit till Åkarp och Åkarps IF.
Det går ju i vågor just när det gäller barn och under senare år har det varit en inflyttning av barnfamiljer, vilket då påverkar oss mycket, berättar Carsten.
– Det är väl också anledningen till att fått fler än 100 barn anmälda till vår fotbollsskola i sommar. Ett arrangemang där vi fått fint stöd av Swedbank.
Fotbollsskolan är att stort engagemang som pågår varje dag från klockan 7.30 till 11.00.
– Det innebär för oss. Den pågår i en vecka och börjar alla dagar med gemensam frukost, och efter avslutad dag så följer ledarna barnen hem eller till fritids eller dagis.
 
Bättre nu
Klubben har ett seniorlag som spelar i division 4.
– De befinner sig just nu i mitten av tabellen. säsongen började inte så bra, men det går bättre nu, intygar Carsten.
– Och så finns det ju flera olika pojklag i olika åldrar, plus några flicklag.
– Ja, vi har tre flicklag och har planer på att starta fler. Vi vil helst ha ett lag i varje åldersgrupp.
– Det äldsta är flickor födda 02, 15-16 år, och de artar sig väldigt bra, de är klart på gång så vi hoppas få igång snart ett seniordamlag så småningom.Vi vill satsa på flickorna.
 
Fyller snart 100 år
Åkarps IF bildades 1919, vilket gör att klubben om två år ska fira hundraårsjubileum. Carsten Larsen ser naturligtvis fram emot firande och är själv i högsta grad engagerad i planeringen.
– Det ska verkligen bli något extra och vi tänker satsa så det märks, tillägger han.
Kan nämnas att det finns en 1919-klubb i klubben.

Comments are closed.