Entreprenörerna ska ge inspiration

Publicerat: 29 mars, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 739

Onsdagen var vikt åt företagsbesök och besöka av företagare på Vårboskolan. Åttorna inledde med studiebesök på olika företag medan niorna hade workshops med olika entreprenörer som berättade om sina verksamheter. Hur deras resa dit varit och därefter ställde lite frågor om deras tankar kring hur man kan bli sin egen entreprenör.
Malmödesignern Josefine Runkvist, som bland annat designat en hel kollektion åt Lindex, berättade om sin verksamhet och bad sedan eleverna att snabbt fundera över grunderna till ett företag.
- Hur man bestämmer en målgrupp och hur man marknadsför den och därefter skapar ett team, sade hon bland annat.
Josefine menade att det är viktigt att drömma och kanske satsa, men det finns vissa saker man måste tänka på innan man satsar.
- Som att pitcha en idé. Att se vilka problem som finns och hur det egna företaget skulle lösa detta problem.
Bakom hela tiden med kontakter med företagsvärlden ligger läraren Johan Lind.
- Det var för fem år sedan jag konstaterade att sedan praoverksamheten försvunnit har också kontakten med verkligheten utanför skolan också försvunnit. Det fanns en massa missförstånd som behövde överbryggas. Det handlar om framtida möjligheter.
- Det åttondeklassarna nu gjort är att de själva tagit kontakt med företag och ordnat med studiebesök. Dessa företag är också med i en digital mattebok, smartmatte, som handlar om att etablera kunskap om näringslivet. De ska omsätta den matte de lär i skolan till verkligheten och se att det de lär också kan tillämpas efter skoltiden.
Ute på företaget fick eleverna använda matematik tillsammans med de anställda.
- De fick också information om vilka utbildningar som krävs för att få olika jobb och andra frågor som gäller deras framtid.
Niorna började som ovan med olika workshops ledda av entreprenörer inom då design och fitness.
Lagom till lunchtid blev det bricklunch för flretagare, anställda på skolan och elever i skolans matsal. Därefter en minimässa med föredrag som eleverna förberett.
Dessutom offentliggjordes de tre företag som är nominerade till Årets företagare i Burlövs kommun.
- Med allt detta hoppas vi ge eleverna en tydligare bild om möjligheterna att få arbete i framtiden och kanske inspiration att starta eget företag, tillägger Johan Lind.
 

Comments are closed.