Endast för kvinnor 50+

Publicerat: 10 mars, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1022

Är du gubbe eller man kan du sluta läsa nu! Det gäller enbart kvinnor och kvinnor 50 + i Burlövs kommun. Alla ni kvinnor som känner att ni vill komma ut och röra på er lite, skratta och få nya vänner!
Det är något som heter Senior Sport School som, i samarbete med Region Skåne, Skåneidrotten och Burlövs kommun, vill ge kvinnor i åldrar över 50 år möjligheten att gratis få prova på olika aktiviteter och lära sig laga god och nyttig mat tillammans med andra.

– Syftet med det hela är att främja ett gott och hälsosamt liv, säger Sofi Andersson, som är regional samordnare inom Skåneidrotten.

Många inaktiva kvinnor
Jane Andersson, fritidschef i Burlövs kommun, påpekar att valet av målgrupp gjordes av kommunen i samråd med Region Skåne, som sponsrar projektet.
– Vi vet att det finns många kvinnor i vår kommun som inte rör på sig och det gäller inte minst många invandrarkvinnor. Därför vill vi se om vi kan få igång en aktiv grupp, som kan inspirera andra att följa med.
Vi gjorde en liknande satsning för några år sedan med en blandad grupp som föll väl ut så nu hoppas vi få igång en grupp som dessutom kan bli en fortsättning, tillägger Jane Andersson.
Det Region Skåne satsar på är en verksamhet som pågår från april till juni månader.
– Blir det succé kan det mycket väl bli en fortsättning, säger Jane.
Innehållet i verksamheten är tio veckor med schemalagda aktiviteter för 20-25 kvinnliga deltagare som träffas två gånger i veckan för olika aktiviteter.
En dag i veckan för idrott hos olika lokala idrottsföreningar.
– Det blir lite prova på som till exempel golf eller tennis, säger Sofi Andersson.
Den andra dagen är det teori kring hälsa.
– Och det kan handla om matlagning vid två tillfällen, HLR-utbildning med hjärtstartare, tematräffas om hälsa och Senior Power föreläsning.

Kurstart och anmälan
Kursen startar den 29 mars kl 10-12 på plats som meddelas alla deltagare som anmält sig. Sista dag för anmälan är den 20 mars.
Anmälan görs till:
Julia.Hamre@outlook.com
eller
0730-57 20 25

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.