Egentligen aldrig intresserad

Publicerat: 5 februari, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 404

POLITIK
 
– Egentligen var jag aldrig riktigt intresserad av politik, men en granne fick mig att ändra åsikt och jag blev medlem i Sverige demokraterna. Plötsligt var jag vald till vice ordförande och idag är jag vald till ordförande, berättar Christer Swahn, lokal ordförande i Sverigedemokraterna.
– Från början handlade det hela om invandrarpolitiken men efter hand har vi tagit tag i så mycket annat som blivit så fel som vården och skolan.
Han påpekar att partiet i Burlöv efter valet fått en tung vågmästarroll.
– Men vi är inte bundna vid alliansen. Skulle socialdemokraterna komma med ett förslag som passar oss så kan vi stötta också dem. Men hittills har alliansens förslag och arbete passat oss.
Han berättar att mycket av hans tid går till olika former av korrespondens, samtidigt som han noga följer det politiska arbetat i kommunen.
– Tillståndet för Burlövs kommun kunde vara bättre, men vi har ju börjat ändra så smått, bland annat med trygghetslarm och längre öppettider på Mötesplatsen. Men där behövs det lite mer pengar.
Just tryggheten i samhället betyder mycket för Christer.
– Det har varit och är en skrämmande utveckling som innebär att jag och många andra undviker att gå ut ensamma och dessutom undviker vissa platser.
– Jag vill ha tillbaka den tiden när man kunde ställa en cykel olåst utan att den försvinner och att kunna gå ut själv.
Han har också reagerat hårt när han får information om våld mot åldringar.
 
Näststörsta parti
Sverigedemokraterna är idag det näststörsta partiet i Burlövs kommun.
– Det innebär ju också att man får ett inflytande, men vi kan inte tänka oss att tilltvinga oss någon på på grund av det, säger han med eftertryck.
– Det vi nu gör är att så smått komma igång med aktiviteter. Det första året har gått åt till att bli ”varma i kläderna” och det är vi helt öppna med. Man kan väl säga att vi än så länge är glada amatörer, men vi har fått utbildning i bland annat budgetarbete och parlamentarism, och vad det innebär.
Partiet har ett eget möte innan varje möte i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen.
– Många gånger är vi inte helt överens vid dess interna möten, men det innebär inte att någon tittar snett för det.
Däremot är han lite bekymrad över att det bara finns några få yngre i partiet lokalt.
– De flesta är faktiskt äldre personer och vi skulle behöva få en föryngring, påpekar Christer Swahn.
 
Tommy Paremo

Comments are closed.