Diwali – en succé för tredje året

Publicerat: 31 oktober, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt, Sport

Visningar: 1630

För tredje året i rad firades i söndags Diwali, den största festen i Indien, med fullsatt hur på Arlövs teater. Att publiken gillade danserna fick inte att ta fel på då jublet och applåderna lyfte taket upprepade gånger.
Det var en timme med livlig indisk dans och musik med dansare från Poojas Bollywood & Bhangra Dance Academy och Hanan Oriental Dance Group.
Både före och efter danser visade vackert indiskt hantverk och möjligheter att njuta av indiska maträtter, sötsaker och chai.
– Men utan Pooja hade det aldrig fungerat, påpekar Lone Bach Borius, ordförande i arrangörsföreningen Medvind.

Ljusfest
Diwali är en stor hinduisk ljusfest som firas till minne av gudarna Lakshmis och Ramas återvändande från exil. Festen motsvarar nyår i vissa länder och pågår under fem dagar kring nymånedagen i den hinduiska månaden kartika.
– Diwali ses också som det godas seger över det onda, tillägger Pooja Shetty Singh, som ansvarar för en del av danserna under Diwalifesten i Arlöv, och till vardags har egen dansskola i Malmö.
– Plus att jag har workshops i Sverige, Danmark och Norge.

Första gången i Mölle
Den första Diwalifesten kulturföreningen Medvind arrangerade var i Mölle, men därefter gäller Arlövs Teater.
– Det kommer hit folk från hela världen, tillägger Lone också också tackar Burlövs kommun för ekonomiskt bistånd liksom ABF.
Som avslutning frågade Lone om publiken tyckte det skulle bli ett nytt Diwalifirande nästa år och fick ett rungande JA till svar.

Comments are closed.