Den siste maj kan hela Sverige skratta åt Arlövsrevyn

Publicerat: 23 maj, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 626

Det finns gott om nyårsrevyer runt om i Sverige. Men för andra gången, fredagen den 31 maj klockan 20.00 sänder SVT1 väl valda delar av den senaste Arlövsrevyn, för hela Sveriges befolkning, precis som år 2011.

– Vi gav 68 föreställningar från premiären på trettondagsafton till den 24 mars, alltid för helt utsåld salong. Tyvärr blev många utan biljett. Därför känns det riktigt roligt att SVT sänder revyn i sin helhet den sista maj och på en fredagskväll på bästa sändningstid, säger revypappan Kent Nilsson.

25-årsjubileum

Arlövsrevyn är Kent Nilssons livsverk och Skånes största nyårsrevy. I år jubilerade man med ett kvart sekel av älskade nummerrevyer.

Under de 25 åren har totalt 1.287 föreställningar spelats för en publik på drygt 325.000. De kända namnen som i dubbel bemärkelse har passerat revy är många. Från Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Lotta Engberg och Jarl Borssén till Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson.

Att detta sker i lilla Arlöv – inte i Malmö, inte heller i huvudstaden. Det säger en hel del om Kent Nilssons drivkraft och målmedvetenhet.

Att SVT för andra gången på få år väljer Arlövsrevyn, bland mängder av alternativ, talar sitt tydliga språk. Men vad fick dem att välja just Arlöv? Läs vidare och få svaren! Slå på SVT1 den sista maj och döm själv!

Sven Melander – den garvade scenräven

Jubileumsåret till ära engagerades Sven Melander, för sjunde gången. Förväntningarna på årets come back var stora. Den garvade scenräven gjorde ingen besviken. Det gällde även kollegorna på scen, som från en föreställning till nästa inte visste vilka dråpligheter som skulle komma över Melanders läppar.

Proffsigt, tajmat och träffsäkert

En ensam Melander gör dock inte Arlövsrevyn. Revypappan Kent Nilsson, hans ständiga följeslagerska revyprimadonnan Jennie Rosengren, härligt rutinerade Lotta Thorell, Fredriksdalsprofilen Robert Rydberg och andra revygenerationen Caroline Nilsson drog alla sina proffsiga, tajmade, träffsäkra och välregisserade strån till revystacken.

Välregisserat

För det välregisserade stod Adde Malmberg, en alltigenom lyckad kvalitetssäkring som Arlövsrevyn åtnjuter för andra året i rad.

Svea Olsson och Revyorkestern

Men Arlövsrevyns ensemble skulle inte vara komplett med ovannämnda namn. Kent Nilssons alter ego Svea Olsson, ett synnerligen roligt fruntimmer, är ett måste för denna revy, liksom Magnus Rosengrens Revyorkester.

Bred och mogen revy

Klassisk nummerrevy ska ha bredd. Det kriteriet uppfyller Arlövsrevyn med råge. Från politikernas och storföretagens fadäser till pinsam tonåring och än mer pinsamma åldringar. Från karnevalsdans till luriga skånska bonnläppar. Från rafflande årskavalkad till imitationer. Nationellt såväl som internationellt.

Arlövsrevyn andas mognad och självförtroende. Här är en revy som i sin medvetenhet om att vara samspelt och rutinerad vågar vara sig själv, och publiken är med på varenda en av noterna.

Påkostad

Kent Nilsson vet att framgång och kvalitet kostar pengar. De många kostymerna är lyxigt påkostade. Glitter och glamour, vackert och galet, ibland rentav otroliga kreationer, men alla sitter som en smäck. Kvaliteten märks också tekniken och i professionaliteten hos ljusdesigner, scenmästare och scentekniker. Arlövs Teaters scen är inte mycket större än ett normalt vardagsrum. Med hjälp av teknikens under och kompetenta medarbetare luras ögat tro på spatiöst svängrum för den sexhövdade ensemblen.

Comments are closed.