Dags igen för Granbackekvällar!

Publicerat: 5 juli, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 969

På torsdag är det dags för den första av sommaren 2017 års tre Granbackekvällar som i år leds av Allsångståget med sångerskan och musikern Linda Lundqvist. Hon tar över efter Kent Nilsson och Arlövs Nöjesproduktion.
– Jag ser verkligen fram emot att stämma upp till sång med publiken på Granbacken. Allsången och gemenskapen som den skapar ligger mig varmt om hjärtat, säger Linda Lundqvist.
– Jag hoppas på att få se publik i olika åldrar och av olika kulturer. Allsång är för alla, hjärtligt, varmt, och prestigelöst.
 
Olika tema
Precis som tidigare är olika tema för varje kväll. På torsdag, den 6 juli, blir det tema ”Schlagers genom tiderna”, den 13 juli ”Rock & Country” och den 20 juli bjuds det på ”Dansbandshits”.
Varje kväll kommer även gästas av lokala förmågor, som till exempel Marcos Cerutti med sin jazzkvartett ”Hemma” och singer/songwritern Elina Koch.  Granbackekvällarna är helt gratis och allsångshäften kommer att delas ut till besökarna. Publiken sitter i gröngräset, men i år kommer även ett par hundra plaststolar finnas. (Först till kvarnprincipen gäller.)
 
Arrangemang för alla
– Granbackekvällarna ska vara ett arrangemang för alla våra invånare, där alla ska känna sig välkomna och förhoppningsvis hitta något de gillar, säger Harald Winter, enhetschef Kultur i Burlöv.
– Även om vi inte längre har lika stora stjärnor som de senaste åren, så tror vi det kommer bli en riktigt härlig folkfest där alla kan mötas och sjunga tillsammans med professionella musiker. Och att våra duktiga lokala unga förmågor också får en möjlighet att visa upp sig är också ett plus.
 
Lång tradition
Granbackekvällarna har en lång tradition i Burlövs kommun och tillhör kommunens mest älskade arrangemang, inte minst under de senaste åren när kvällarna på Burlövs kommuns uppdrag arrangerats av Kent Nilsson och Arlövs Nöjesproduktion.
– Förra året tackade Kent och Arlövs Nöjesproduktion för sig och Burlövs kommun tackar för ett gott samarbete under alla dessa år, tillägger Harald Winter.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.