Coop stannar i Burlövs Center

Publicerat: 20 april, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1380

Tidigare har vi rapporterat att Coop sagt upp hyresavtalet på de 10.000 kvadratmeter de för närvarande hyr i Burlövs Center och skulle flytta ut vid halvårsskiftet. Nu bekräftar centrumledningen att Coop blir kvar tills vidare, men i mindre lokal.

– Ja, jag kan bekräfta att Coop Forum blir kvar i Burlöv Center fram till den 31 januari 2019 i första hand och att vi har en dialog om en eventuell fortsättning även efter det, vilket är vi väldigt glada för, skriver centrumchefen Pernilla Olsson i ett mail till Burlövs Nyheter.

– I och med vår överenskommelse om förlängning halverar Coop Forum butiksytan från drygt 10.000 kvadratmeter till cirka 5.000 kvadratmeter, vilket fortfarande är en mycket stor livsmedelsaffär.

– Förändringen passar väl in i den genomgripande förändring som Burlöv Center kommer att genomgå under de närmaste åren som handlar om en förvandling från köpcentrum till stadskärna, tillägger hon.

– Målet är att kunna erbjuda en ny typ av köpcentrum, en levande mötesplats där alla besökares behov av handel, service, kultur- och matupplevelser tillfredsställs.

Levande plats även kvällstid

I förnyelsearbetet ingår planer för nya livsmedelsaktörer, butiker och restauranger för att skapa en levande plats även på kvällstid.

– Förändringen av Coop Forum passar perfekt in i denna förändring och tanken är att kunna erbjuda kompletterade matutbud på de ytor som frigörs när Coop Forum minskar sin yta, fortsätter Pernilla Olsson..

Några andra nyheter är att en ny aktör, Hair & Co, öppnar en butik i Centret i april. De kommer att erbjuda service inom hår-, hud- och skönhetsvård.

I början på maj öppnar  ytterligare en ny aktör, Bon Chocolat, som kommer att erbjuda fin choklad, kaffe och presenter.

Comments are closed.