Charlotte Weibull hade kvinnokraft i släkten

Publicerat: 8 mars, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 553

- Det finns ingen bättre att tala om på internationella kvinnodagen än Charlotte Weibull. Hon drog under hela sitt liv fram kvinnokraft och satte det i fokus, berättade Marianne Gottfries, lillasyster till Charlotte Weibull, i ett anförande på Möllegården kultur.

Även i Burlövs kommun uppmärksammades den drygt 100-åriga internationella kvinnodagen med anförande och musik på Möllegården kultur i Åkarp.
Kvällen inleddes med sång och gitarrspel av Hanna Söderqvist och Måns Persson innan det var dags för Tina Westergren, kultursekreterare på Möllegården kultur, att informera lite om bakgrunden till att internationella kvinnodagen firas just den 8 mars.
– Den skapades av den tidiga arbetarrörelsen och var under många år en del av socialistinternationalen fram till 1977 då FN bestämde att den 8 mars skulle vara den internationella kvinnodagen. Det innebar också att det naturligtvis handlar om politik, men utan ideologi och parti. Det är en viktig dag.
Därefter var det dags att berätta om den dynamiska Charlotte Weibull och hennes liv och verk.
Dessutom ägnas hela året på Möllegården kultur delvis åt Charlotte och hennes verk.
– Fast inte så mycket om det hon skapat, utan mer om människa och den kraft hon hade i sin verksamhet, tillade Tina Westergren.

 

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.