Busskjutningen påverkar inte trygghetsarbetet

Publicerat: 22 september, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 900

– Det är klart att en skottlossning som den i går kväll påverkar medborgarnas känsla av trygghet i samhället, men vi har sedan länge bestämt att vi ska jobba för ökad trygghet i kommunen, säger kommunalrådet Katja Larsson (s) med anledning av att bakrutan på en buss med passagerare sköts sönder på torsdagskvällen.
– Det är ett arbeta som inte direkt påverkas av den här händelsen eftersom vi är inne i ett intensivt skede vilket innebär bland annat fler belysningsstolpar och kameror på vissa ställen. – Det är vår uppgift som politiker att skapa en tryggare miljö i samhället.
Hon menar också att hon tror på polisens ord att en sådan händelse skulle kunnat ske var som helst och inte har någon särskild koppling till just Arlöv.
– När det gäller den händelsen får vi nu avvakta avd polisens utredning ger. Under tiden arbetar bland annat samhällsbyggnadsförvaltningen vidare med olika åtgärder som de redan kommit långt med.
 
Fruktansvärd händelse
– Det är fruktansvärt med sådan

Lars Johnson (m)

Lars Johnson (m)

a händelser som skjutningen i Arlöv. Det är något vi absolut inte kan acceptera, säger Lars Johnson (m).

– Händelser sätter en absolut press på det pågående arbete för en ökad trygghet i vår kommun. Det är något vi tidigare påtalat och som troligen kommer att diskuteras vill fullmäktigemötet på måndag.
Han menar bestämt att det vid sådana händelser inte hjälper att sätta in väktare.
– Det kan man göra när det gäller skadegörelse eller liknande händelser, men det här är något annat och är troligen gjort av kriminella individer.
Johnson hävdar också att det är åtgärder som måste vidtas på längre sikt.
– Det här är ju en utveckling som påbörjades för tio eller tjugo år sedan och sedan dess bara blivit värre. Vi måste ändra lagstiftningen som man gjort i Danmark, där den som anträffas med ett vapen åker direkt i fängelse. Inte som här att de tas in och får besked att de kallas när det är dags för rättegång.
– Vi måste ha hårdare straff över huvud taget mot den allt allvarliga och våldsamma kriminaliteten. Vi måste visa att vi inte accepterar sådant här!
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.