Burlövs scoutkår på Jamboree17

Publicerat: 12 augusti, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 979

Äventyret startade i för en vecka sedan. 20 deltagare från Burlövs scoutkår tog pågatåget tillsammans med 20 engelska scoutkompisar från stationen i Åkarp. Målet var Jamboree17 utanför Kristianstad. 
– Jamboree17 har lockat 11000 scouter till en veckas lägervistelse, där 29 olika länder är representerade, berättar Kerstin Siwmark. 
– Jamboree är ett indianskt ord dom betyder stor, glad fest med många vänner. 
Och det är just möten med andra som är viktigt inom scouting. Årets Jamboree har tema som handlar om öppenhet, medskapande och självkänsla. Bland annat syns detta i programmet Free being me där scouter och ledare jobbar med att göra upp med kroppsideal och bygga en stark kroppslig självkänsla.
 
Många utmaningar 
Scouterna på lägret kan tävla i katapultbygge och ta sig an många olika utmaningar. 
– Scouterna från Burlöv ser fram emot att möta många nya människor och få scoutvänner från andra länder, som kanske kan leda till besök på läger i andra länder och kanske livslång vänskap, säger Kerstin.
– Vi har delat upp oss i matlag och tältlag med vår engelska vänner. Det är kul att jobba tillsammans så och det är kul att träna på att prata engelska säger scouterna. 
 
Bidrar till mångfald
Scouting har funnits i 110 år, är en världsorganisation med ca 69 miljoner medlemmar. I scouting är alla lika mycket värda och tillsammans bidrar vi till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt.

Alla med?

Alla med?

Entré på Jamboree17

Entré på Jamboree17

Jamboree 17-4

Samling

Samling

Jamboree 17-6Jamboree 17-7

Mattältet

Mattältet

Portalbygge

Portalbygge

Utsikt från portalen

Utsikt från portalen

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.