Burlövs församling ställer om verksamheten

Publicerat: 8 april, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 340

Påskhelgen är en av Svenska kyrkans viktigaste högtider, men den rådande coronapandemin ställer allt på huvudet och mycket måste planeras om eller helt ställas in, så också i kyrkans värld.

– Med syfte att minska spridning framförallt bland äldre och andra riskgrupper.

  • I tider av oro och kriser är kyrkans och församlingens viktigaste uppgift att så långt det är möjligt be och fira gudstjänst, stödja och hjälpa varandra, säger Lena Petersson, kyrkoherde i Burlövs församling.
  • En särskild omsorg ägnar vi den som är ensam, äldre eller tillhör någon riskgrupp. Vi delar oro, rädsla och sorg och hjälper varandra. Vi uppmuntrar varandra att inte tappa modet. Vi förenas i bön till Gud som omsluter oss på alla sidor och är med oss i allt och genom allt.
  • Jag har tillsammans med anställda medarbetare och efter samråd med kyrkorådets ordförande planerat för omställning av verksamheten den närmaste tiden med det bästa för alla som bor, arbetar och vistas i Burlövs församling för ögonen.

Följer utvecklingen

Med anledning av den höga risken för spridningen av coronaviruset ställer Burlövs församling om verksamheten.

– Syftet är att bidra till att minska spridning risken för spridning av virus  framförallt bland äldre och riskgrupper, påpekar Lena Petersson.

– Vi medarbetare följer utvecklingen och myndigheternas råd och riktlinjer. Det innebär förändringar i såväl vårt sätt att fira gudstjänst, i verksamhet och öppettider. Ambitionen är att skjuta fram de arrangemang där det är möjligt.

– Verksamhet då många människor möts, särskilt i riskgrupper, ställer vi in. Kyrkorna är samtidigt öppna för enskild bön och andakt och i Arlövs kyrka samlas vi till gemensam bön. Vi utökar också våra telefontider. Följ oss gärna på församlingens hemsida och facebook för eventuella förändringar.

  • Påsken firar vi i vår stora kyrka i Arlöv där folk kan sitta utan att vara intill varandra. Det som inte kan eller ska komma till kyrkan rekommenderat vi att följa andakten i Sveriges Television eller i Sveriges Radio.

Spelat in andakt

Hon berättar också att man i Burlövs gamla kyrka spelat in en andakt som man på fredagen lägger ut på internet.

  • Det innebär att också vi testar att arbeta med lite ny teknik. Att vi gjort inspelningen i gamla kyrkan beror på att vi där får bättre ljud. Akustiken är helt enkelt bättre där.

Lena Petersson påpekar också att alla kyrkans medarbetare ägnar mycket tid åt att ringa upp och stötta de som inte kan eller ska själva komma till kyrkan av olika skäl.

  • Vår diakon kan också ha personliga möten utomhus.
  • Totalt sett innebär det att en del ställer vi om och annat skjuter vi till hösten eller ställer in helt, tillägger hon.

Tommy Paremo

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.