Burlöv med i utvecklingsprogram för att stärka företagsklimatet

Publicerat: 28 februari, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 269

Som en av sju kommuner har Burlövs kommun blivit utvald att få delta i Svenskt Näringslivs Utvecklingsprogram 2019. Målet med det nationella projektet är att skapa genomgripande förändringar och förbättringar för det lokala företagsklimatet.
Den 27 februari inleddes programmet i Burlöv med en första träff med kommunens mentor från Svenskt Näringsliv, Ewa Lindstrand, tidigare kommunalråd i Timrå kommun.
 
Fyra träffar
Utvecklingsprogrammet innehåller fyra träffar under året där kommunerna själva har möjlighet att styra workshopparnas inriktning och utveckling. På träffarna under året kommer både tjänstemän och politiker att närvara. Från Burlövs kommun deltar kommunstyrelsens ordförande Lars Johnson (M), kommundirektör Lars-Åke Ståhl och näringslivssamordnare Anna Nilsson.
– Vi ser fram emot en lärorik och utvecklande resa för att kunna ge ännu bättre service till det nuvarande näringslivet i Burlöv, men också för att attrahera fler företagare till vår expansiva kommun, säger kommunstyrelsens ordförande, Lars Johnsson.
Varje år utför Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet hos Sveriges kommuner. 2018 hamnade Burlöv på plats nr 17 av de 290 kommunerna i Sverige. En förbättring mot 2017 års placering på 28:e plats.
 
”Vill lära oss mer”
Vi har valt att ansluta oss till programmet för att, i dialog med näringslivets organisationer och andra kommuner, lära oss mer om vad som gynnar ett uthålligt och bra företagsklimat, säger kommundirektör Lars-Åke Ståhl.
Vi har sedan tidigare fokus på att erbjuda ett bra företagsklimat i vår kommun och vårt deltagande i utvecklingsprogram 2019 ska leda till ökad kunskap och fortsatt god utveckling i kommunen, tillägger Anna Nilsson, näringslivssamordnare.
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.