Brist på vägsalt i Skåne

Publicerat: 2 mars, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 355

Den senaste tiden snöoväder med mycket halka i stort sett i hela Skåne har lett till att kommunens leverantörs saltlager har minskat drastiskt, vilket får till följd att leveranserna begränsas.
Igår, torsdag 1 mars, fick kommunen meddelandet att de i närtid inte kommer få mer leveranser av vägsalt från vår leverantör. Det leder i sin tur till att de måste hushålla med det lager de nu har kvar om det skulle bli extremt halt.
 
Röjer snö och halkbekämpar
– Vi kommer därför att istället använda sand och stenkross vid behov av att halkbekämpa framöver tills vi får mer vägsalt, meddelar Burlövs kommun.
– Vi följer vädret i princip dygnet runt och både röjer snö och halkbekämpar där det behövs som mest. Vi prioriterar ständigt gator, gång- och cykelvägar och gör så gott vi kan för att alla ska komma fram. Mer snö ska nu komma idag och senare i helgen och vår beredskap kommer att jobba vid behov.
 
Tänk på din egen säkerhet!
Blir vädret sämre och trafikläget riskfyllt, så tänk på din egen säkerhet innan du ger dig ut. Den allmänna rekommendationen för alla i Skåne dessa dagar är att bara göra nödvändiga resor, klä dig och övriga resenärer varmt om du skulle bli stående i köer vid olycksplatser. Glöm inte heller att skrapa rutor ordentligt, så du har bra sikt.

Comments are closed.