Bättre sent än aldrig

Publicerat: 20 september, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 393

I juni 2013 lämnade Lars Johnson (m) in en motion till kommunfullmäktige där han ville att kultur- och fritidsnämnden skulle, i samarbete med föreningar, Burlövs Bostäder och näringslivstrategen, arbeta fram ett förslag till ett årligt nationaldagsfirande i kommunen.
– Jag ville ha ett större och festligare nationaldagsfirande som drar fler familjer och burlövsbor än det stillsamma firandet vid Burlövs gamla prästgård, säger han idag.
Då, det vill säga 2014, sade kommunfullmäktige ja till motionen och gav kultur- och fritidsnämnden ett uppdrag i enlighet med motionen. Men – nämnden menade att fullmäktige borde upphäva sitt beslut eftersom man sedan länge stödjer nationaldagsfirandet vid Burlövs gamla prästgård. Dessutom ansåg man att det inte fanns några ekonomiska eller personella resurser för två nationaldagsfirande.
Nu, fyra år senare föreslår Kent Wollmer (s), av samma skäl som Lars Johnson angav, att ärendet åter skulle skickas tillbaka till kultur- och fritidsnämnden med det tidigare uppdraget.
– Ja, jag tycker att det borde gå att skapa ett arrangemang som drar fler deltagare. Ett lite festligare firande, menar Kent Wollmer.
Det blev också kommunfullmäktiges beslut och besked till kultur- och fritidsnämnden.
 
Tommy Paremo

Comments are closed.