Att utvecklas och växa

Publicerat: 16 januari, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1187

Öka företagets omsättning och personal genom att utveckla en marknad, organisation, produkt eller tjänst. Få bättre kunskap om hur mångfald kan leda till tillväxt, ja allt detta ryms inom Tillväxtresan. Ett pågående projekt i kommunen för små och medelstora företag, som startade under den gångna hösten.
Burlövs kommun och Företagarna Öresund såg att flera företag stod inför utmaningar och hade utvecklingsbehov. Tillsammans skapades ett treårigt ESF finansierade projekt: Tillväxtresan – genom innovation och mångfald.
Det är blandade företag som deltar i Tillväxresan, allt från soloföretagare till företag med 100 anställda. Branscherna är bland annat förpackningsföretag, städföretag, trädgårdsskötsel, sänginredningstillverkare och företag med fokus på arbetsmiljö och hälsa. Företagen finns i Burlövs kommun med omnejd.
 
Målet är innovation och mångfald
Målet med projektet är att få företagen ska göra en tillväxtresa samt jobba med förändringsarbete, utveckla företaget och utveckla anställda.
– Just nu analyserar vi företagens tillväxtplaner och planerar deras kompetensinsatser för de kommande två åren. Under senhösten i fjol deltog företagen på workshops och gruppdiskussioner i fokusämnena tillväxt, mångfald och innovation.
– Vi genomförde individuella möten där det diskuterade hur respektive företag ville utvecklas och stärka sitt företag, berättar Anna Stening Frost, projektledare.
– Var vi till slut står när projektet avslutas vet vi inte än, men målet är att företagen ska utvecklas och anställa fler, öka sin omsättning, ta sig an en ny marknad, säkerställa produktionen och öka digitalisering för att minska sårbarheten i företaget.
– Vi ser ett brinnande engagemang och en stor nyfikenhet hos deltagarna i projektet. Det är en ”vinn-vinn” situation då företagen vill ha ut så mycket som möjligt av projektet och samtidigt stärker näringslivet i kommunen, tillägger Anna Stening Frost
Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.