Återvunna glasögon ger nytt hopp

Publicerat: 22 september, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 1004

– Förra året samlades rekordmånga 28.000 begagnade glasögon in över hela landet och vi hoppas på nytt rekord i år. Vi är jätteglada över att vi kan ge Burlövsborna möjligheten att bidra till en positiv samhällsutveckling i bland annat Tanzania, säger Charlotta Ekerhed, butiksägare för Specsavers på Burlövs Center.
Specsavers i Burlöv startar nu sin insamling av synhjälpmedel. Målet är att ge bättre förutsättningar för människor att kunna utbilda sig, arbeta och försörja sig själva och sin familj i Tanzania.
– Vi tar ytterligare ett grepp kring engagemanget i sociala frågor på så sätt att för varje par glasögon som Burlövs invånare skänker till Tanzania, kommer vår butik också att ge tillbaka till ett lokalt initiativ med finansiella medel och engagemang. Vi har valt att stötta Hungerprojektet, tillägger Charlotta.
– Med den här utvecklingen av vårt sociala engagemang vill vi ge tillbaka till behövande också här hemma. Vi tycker att Hungerprojektet gör en fantastisk insats och vet att det drivs med stort engagemang. Vi hoppas att vår delaktighet kan hjälpa dem i deras framtida arbete.

Insamlingen
Årets insamlingskampanj, Ge Syn, pågår från den 19 september till och med den 13 november.
I februari 2017 reser optiker från Specsavers, tillsammans med vinnaren av tävlingen Årets Glasögonbärare 2016 samt bloggaren och ambassadören Lotta Gray till Tanzania för att göra syntester och dela ut de skänkta glasögonen till behövande vuxna och barn.
När de insamlade bågarna matchats till en ny mottagare får givaren i Sverige ett SMS eller mail med namn och bild på mottagaren.
Inlämning av glasögon kan ska på Specsavers butik på Burlövs Center.

Hungerprojektet
Hungerprojektet är en ideell organisation som kämpar mot världens hunger och fattigdom. Projekt har totalt 380 anställda, där merparten arbetar lokalt i någon av de tolv programländerna i Afrika, Latinamerika eller Asien.
På Hungerprojektets huvudkontor i Malmö arbetar de med utbildning, informationsspridning och insamling till de globala programmen.

Tommy Paremo

Comments are closed.