Allt bättre företagsklimat i Burlövs kommun

Publicerat: 20 september, 2016

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 971

– Jag är fantastiskt glad, inte minst eftersom vi lyckats höja oss ytterligare några steg sedan förra året då vi tog ett stort steg uppåt på listan, säger Rolf Östinge, ordförande för Företagarna Öresund.
Detta sedan Svenskt Näringsliv presenterats årets rankinglista över hur kommunerna satsar på det lokala näringslivet. Det är de lokala företagen som själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen.
Burlövs kommun placerades i år som nummer 20 av 290 kommuner, vilket är åtta steg bättre än 2015 då kommunen tog ett stort steg uppåt på listan.

Saras förtjänst
Rolf Östinge menar att framstegen främst är ett resultat av det intensiva arbetet kommunens näringlivsansvarige Sara Cederlund lagt ner mest jobb för att föra fram kommunen.
– Hon lägger ner så mycket energi och är så oerhört engagerad. Vi inom Företagarna gör så gott vi kan, men framgången är till stor del Saras. Jag har skickat gratulationer till både Sara Cederlund och kommunstyrelsens ordförande Katja Larsson.
– Detta ska vi fira med tårta om en vecka på ett lunchmöte. Det var planerat sedan tidigare, liksom tårta eftersom vi tyckte att vi nog hade något att fira. Men det här blev ju riktigt bra, tillägger Östinge.

Företagsklimat i världsklass
Sveriges välstånd är ett resultat av framgångsrika och konkurrenskraftiga företag.Det är företagen som är nyckeln till jobb och välfärd. Utan konkurrenskraftiga företag som växer och ger skatteintäkter finns det heller inga resurser att betala det välstånd vi önskar
Sveriges företag agerar på en global marknad med knivskarp konkurrens. Detta kräver att Sverige har ett företagsklimat i världsklass.
Rankingen ger en beskrivning över var det i Sverige det för tillfället är bäst att driva företag och flera skånska kommuner ligger bland de 50 främsta på rankinglistan:
Vellinge 4, Höganäs 5, Kävlinge 7, Staffanstorp, 11, Ängelholm 16, Burlöv 20, Ystad 32, Lomma 35 och Helsingborg 44. Noterbart är att grannkommunen Malmö hamnade på plats 153.

Tommy Paremo

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.