Alla unga får vara med i ny handbollsklubb

Publicerat: 31 augusti, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt, Sport

Visningar: 346

På måndag den 3 september är det dags. Då startar den nybildade handbollsklubben, HK Burlöv, sin officiella verksamhet i nya Burlövshallen med boll och lek för alla flickor och pojkar som är födda 2009 och yngre.
– Föreningens målsättning är att alla får vara med, samt att integration och inkludering, socialt ansvar för barn och unga står högt på vår förenings agenda, säger Robert Andersson, som är motor i verksamheten.
– Det här är världens roligaste sport och vi vill genom en bred och rolig verksamhet för barn och ungdomar ge dom goda värderingar, en bättre hälsa samt ett livslångt intresse för idrott.
– Det innebär att vi tidigt vill väcka intresset för barnen att leka med bollen samtidigt som vi med lätta grundläggande övningar får barnen intresserade av bollidrott. Syftet är att etablera en relation till barnen samtidigt som vi behöver föräldrarnas stöd och engagemang under några år, säger Robert.
– Det viktigaste fram till 14-15 års ålder är kamratskap och att få utöva den roligaste lagsporten som finns.
Boll & lek kommer att bedrivas i nya Burlövshallen och i Tågarpskolans gymnastikhall med start i september. Och under hösten leds Boll & Lek av rutinerade ledare med stor erfarenhet av sådan verksamhet med barn.
Måndagar kl.16 – 17 i Burlövshallen. Startdatum 3 september.
Torsdagar kl.16 – 17 i Tågarpskolans gymnastikhall. Startdatum 6 september.
 
Uppväxt i Arlöv
Robert Andersson, som är uppväxt i Arlöv, har själv både spelat handboll i många och verkat som tränare.
– Jag började som liten grabb och fortsatte spela både som ungdom och senior.
Därefter hade han en tränarkarriär under flera år, både i Sverige och Danmark.
Idag är han intresserad av att verka som projektledare och påminner om att det faktiskt en gång funnits en handbollsklubb i Arlöv.
– Så jag tyckte det var vettigt att komma hem och köra igång en sådan förening igen.
– Jag har haft möte med Skåneidrotten som stöder projektet, liksom Burlövs kommun och vi kommer att lägga stort fokus på ansvar i föreningen. jag tycker också det är en vettig verksamhet i just Burlöv som också har en stor andel invandrare.
– Men det ska inte bara fokusera på handboll utan på idrott i allmänhet.
 
Föreningen startad
Föreningen startades redan vid påsktid och har idag en styrelse och stadgar.
– Den är också registrerad hos Riksidrottsförbundet och Skånes Idrottsförbund och Svenska Handbollsförbundet. Vi har också hunnit med att ha lite verksamhet i Burlövshallen med småknattar.
Ett mål är att så småningom få fram två nioårslag, pojklag och flicklag.
– Vi kommer också att jobba lite med fritidshemmen med Boll & Lek. Vi vill helt enkelt vara ett vettigt alternativ, påpekar Robert Andersson som hoppas på stor tillströmning i nästa vecka i först Burlövshallen, därefter i Tågarpskolans gymnastikhall.
 
Tommy ParemoHK Burlöv 1

Comments are closed.