Alla påverkas på något sätt

Publicerat: 9 oktober, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 841

– I kommunen och samhället i stort. Den tekniska utvecklingen är oundviklig och kommer att påverka oss alla oavsett vem vi är och var i livet vi befinner oss. Därför anordnar kommunen, på onsdag den 11 oktober, temadagen Digitala Burlöv, berättar Kristina Jeppsson, kommunikatör på Burlövs kommun.
– Med en blandning av interna och externa talare, gruppdiskussioner och montrar från kommunens egna verksamheter hoppas vi inspirera, informera och bjuda in till samtal kring vår digitala framtid. Oavsett om du är teknikskeptiker eller frälst digiälskare är vårt mål att väcka nya tankar och idéer.
Tanke är att det ska finnas något för alla.
– Ämnena för föredragen varierar från digitalt utanförskap, via digitala redskap som används redan idag, till visioner om vår digitala framtid, säger Kristina.
– Vi anordnar också gruppdiskussioner om digitaliseringen i kommunens olika verksamheter. Diskussionerna är öppna för alla, men anmälan krävs.
I montrarna finns personal från Burlövs Öppna Stadsnät, biblioteket, medborgarservice, skola och äldreomsorg.
– Och alla är redo att berätta om hur de arbetar med digitalisering och digitala verktyg.
Moderator under dagar är Charlotte Tapper, ny IT-strateg i Burlövs kommun. Hon kommer senast från Malmö stad där hon i många år arbetat med verksamhetsnära digital utveckling med användaren i fokus. Charlottes mål med dagen är att väcka nya tankar hos såväl digiälskare som teknikskeptiker.
Programpunkterna under dagen är:
Kl 13.45. Digitaliseringens mål – större nytta för fler medborgare.
Kl 15.00. Gruppdiskussioner: Digitaliseringen i kommunen.
Kl 16.00, Att Våga – delaktighet genom digitalisering.
Kl 16.30. Från Griffeltavla till iPad.
Kl 17.00. Framtiden är här för att stanna!
Digitala Burlöv arrangeras med anledning av eMedborgarveckan, en nationell kampanjvecka med fokus på e-tjänster och ökad digital delaktighet.

Comments are closed.