Alfons ny sjungande burlövskändis

Publicerat: 22 maj, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 105

  • Jag har alltid gillat att sjunga och det här är verkligen något jag vill fortsätta med, säger 14-årige Alfons Luc Persson, som bor i Åkarp.

Den 1 juni är det dags. Då startar SVT:s nya ungdomsserie Up4noise på SVTbarn och SVT Play i sexton stycken femton minuter långa avsnitt.

En serie med unga skåningar om kärlek och kändisskap. Där just Alfons spelar en av huvudrollerna. Övriga huvudroller i boybandet spelas av Mollie Lindblom-Levy, Max Liljedal, Leon Mentorin och Oliver Antosz-Søgaard.

Blir ett fiasko

Handlingen kretsar kring fyra killar i 13-årsåldern som bildar ett band inför en talangtävling. Framförandet i hårdrocksform blir ett fiasko. Men när killarna ändrar stil och lägger ut låten på nätet så blir den en viral succé. På kort tid blir de berömda artister.

En viktig person i handlingen är också karaktären Nea som en av killarna i bandet är förälskad i.

– Serien handlar om vänskap, kärlek, relationer och hur de kan förändras genom kändisskap. Vi tror att det här kommer att bli en populär serie eftersom det handlar om ett antal söta killar, säger Svt:s projektledare Marianna Widmalm.

Superkul

  • Hela inspelningen var superkul, menar Alfons, som dock har erfarenhet sedan tidigare när han spelade med i barnserien Wild Kids.

Han ska också medverka i en andra säsong med ett antal avsnitt med boybandet. Något han ser fram emot.

  • Ja, och vi börjar spela in dem mycket snart, säger Alfons som inte alls känner att kändisskapet tynger honom så här långt i alla fall.
  • Man anpassar sig, tillägger han enkelt.

Tommy Paremo

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.