Åkarps IF satsar på tjejfotboll

Publicerat: 3 oktober, 2018

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt, Sport

Visningar: 837

Den 20 oktober klockan 11.00 är det dags. Då börjar alla fotbollsintresserade tjejer i Åkarp sin träning hos Åkarps IF.

– Åkarps IF har ett starkt och fint herrlag i division 4, men nu har föreningen stolt beslutat ge högsta prioritet att bilda ett damlag, berättar Niclas Larsson, som ska träna det blivande damlaget.

– ÅIF är intresserade av tjejer med ett stort intresse för fotbollen och som vill jobba för att ta laget så långt som möjligt. Så vi hoppas och tror att mångas tjejer vågar sig ner på Åkarps IP för att känna känslan av att lira boll på våra underbara planer.

– Om vi lyckas få ihop en bra och bred trupp kommer vi att satsa stort på damlaget. Der vore extra kul att stot få visa upp våra fina representativa A-lag nästa år då Åkarps IF firar 100-årsjubileum, fortsätter Niclas.

Tiotal redan intresserade

Några tjejer har redan ringt till Niclas.

– Jag har ett tiotal intresserade redan, men det bästa vore att ha en trupp på 20 så att man hela tiden har tillgängliga spelare.

Han påpekar att klubbens avsikt är att satsa långsiktigt.

– Men ett färdigt damlag startar i division 4.

Han tillägger också att det är viktigt för de yngre flickorna i klubben får ett A-lag som de kan se upp till och satsa på.

– De äldsta flickor idag är födda 07-08 och de yngsta 13-14 så det finnas att bygga på, men nu ska vi ha ihop ett bra damlag.

Träningen den 20 oktober är kl 11-12.30. Därefter tränar damlaget måndagar 19-30-21.00 och onsdagar 19.00-20.30.

Den som är intresserad eller har frågor kan ringa Niclas 0738-040064.

Tommy Paremo

Comments are closed.