Åkarps IF – Östra-Torp Smygehuk FF 4-0

Publicerat: 26 september, 2016

Publicerat i: Åkarp, Okategoriserade, Redaktionellt, Sport

Visningar: 898

Fotboll

Åkarps IF – Östra-Torp Smygehuk FF 4-0 (2-0).
Målskyttar: David Åstrand 2 (Rasmus Svensson, Mattias Silfverberg Folkesson), Mattias Silfverberg Folkesson (Rasmus Svensson), Robin Svensson (Straffspark)
Laget idag: Tim Frank- Sebastian Olsson (75,77), Pontus Wiklund, Mattias Folkesson, Rasmus Svensson (77)- Emil Cederwald, Marcus Folkesson, Robin Svensson, Christian Ronnelin (46,75), Kevin Hörqvist, David Åstrand.
AVB: Brian Hoeing (46,67), Simon Kralj (67), Jesper Myndel, Mattias Gullin, Jesper Myndel, Alexander Sandqvist.
 
3 nödvändiga poäng
Idag låg fokus på en bra prestation samt att plocka 3 nödvändiga poäng, för att kvalhoppet skulle leva inför sista omgången! Jag tycker vi dominerar 1:a halvlek men de inledande 30 min har vi svårt för att skapa de klara målchanserna. 1-0 kommer i 34:e min i efterdyningarna av en hörna. 2:a bollen ut till Rasmus som matar ett inspel i boxen och där möter Mattias F med en perfekt nickskarv. Skönt att få ledningsmålet och redan i 41:a min kan vi öka ledningen. Rasmus slår ett inlägg som Åstrand trycker in från nära håll! Ledning 2-0 i paus.
 
Matchen svänger
2:a halvlek inleder ÖT bra, första 15-20 min, de ser ut att vara topplaget med stort självförtroende, medan vi bara tänker på att öka vinstmarginalen istället för att hålla full fokus på det vi pratat om dvs att jobba med tålamod!
När ÖT åker på en utvisning i 72:a min svänger matchen över till vår fördel igen. Åstrand nickar in 3-0 från nära håll framspelad av Mattias F i 77:e min och i 84:e min fastställer vi slutresultatet till 4-0 av Robin på straff, sedan Åstrand dragits omkull i boxen!
 
Hopp om kval
Vinsten i dag gör att hoppet lever om ett kval! Fakta är att vi inför sista omgången fortfarande är utanför kvalet. Det innebär att vi behöver ta 3 poäng i bortamatchen mot värdiga seriesegrarna Bjärreds IF. Det finns ett scenario att det kan räcka med en poäng för oss men då krävs det att vi spelar oavgjort, samtidigt som Glumslöv eller Staffanstorps Gif förlorar. Som sagt en massa spekulationer…
Vi gör allt för att göra en stark prestation i Bjärred och så hoppas vi på lite flyt med övriga resultat! Jag vill verkligen kvala med denna truppen!!!
 
Uffe Jansson   

Comments are closed.