Affärsidén är att vara kostnadseffektiv

Publicerat: 2 april, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 486

Det tredje och sista företaget som är nominerad till titeln Årets företagare är Carbonia. En liten presentation. Glöm inte att rösta på Burlövs kommuns hemsida.
 
- Jag hade väl egentligen i generna att vara egenföretagare eftersom både morfar och farfar hade egna företag. Men jag hade också en egen utvecklingsidé när jag arbetade inom Celsiuskoncernen som det inte fanns ekonomi för, berättar Tobias Blomberg, vd för och ägare av Carbonia AB.
Carbonia startade han år 2000 i hyrda lokaler, men utveckligen av företaget har gått så bra att han sedan några år sitter i egna produktionslokaler, men ökade behov att bygga ut.
- Jag hade då en affärsidé som i huvudsak vara att vara kostnadseffektiv och tog kontakt med gamla kontakter i Göteborg, som i sin tur hade samarbetspartner som var intresserade.
Carbonia har sedan starten arbetat med att serieproducera olika kolfiberprodukter för olika fordon, flygplan, TV-branschen, ljusreflektorer, m.m. Produkter som kan ersätta stål, men vägen en femtedel av vad stålet väger,är fyra gånger starkare, har god motståndskraft mot kemiska material.
- Vi hade en god tillverkning av parabolantenner för TV-bolag, men behövde bredda så jag tog kontakt med att tyskt marknadsföringsbolag som hade bra kontakter in i den tyska bilindustrin och det blev napp så vi tillverkar fler produkter för dem.
Företaget har idag 22 anställda, men ett starkt ökande behov av flera medarbetare, men det är svårt att hitta nytt folk.
- Vi har försökt via arbetsförmedlingen, där förmedlingen i Burlöv visat störst hjälpsamhet, men numera söker vi via bemanningsföretag.
Företaget äger den mark byggnaden finns på, men tanken är att bygga ut.
- Jag var förutseende nog när jag köpte mark och köpa mer att växa på och det behöver vi nu.
Bristen på ny personal hämmar i viss del företagets tillväxt.
- Men å andra sidan vill vi inte heller växa för snabbt, så det går säkert bra framöver, säger Tobias Blomberg, som ser ljust på framtiden.

Comments are closed.