76-åring begärs häktad för dubbelmordet i Arlöv

Publicerat: 8 november, 2019

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 227

Kammaråklagare Lars Morand lämnade i dag på förmiddagen in häktningsframställan mot den 76-årige man man som är misstänks ha mördat pensionerade barnläkaren Grazyna, 79, och hennes make Kjell, 74, i deras lägenhet. Häktningsförhandlingen hålls i dag på eftermiddagen.

Mannen begärs häktad bland annat för att det finns risk att han annars fortsätter sin brottslighet eller undanröjer bevis.

Paret hittades döda i sin lägenhet i Arlöv den 6 oktober. Paret hade hemtjänst  som kom dit tidigt på eftermiddagen efter att ha besökt mannen och kvinnan på förmiddagen. Dessa larmade polisen till lägenheten

Mannen som nu begärs häktad blev anhållen i sin frånvaro den 4 november och togs av polis strax efter klockan 8 på morgonen dagen därpå.

Det är okänt om mannen varit bekant med paret. Han har tidigare suttit i styrelsen för ett transportföretag som gick i konkurs.

Hans brottregister avser en dom för olovlig körning i Ystad. Han greps 2001 när han körde av färjan från Polen och stoppades i passkontrollen.

Föregående artikel:
Nästa artikel:

Comments are closed.