Protest mot motion

Publicerat: 11 februari, 2020

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 493

POLITIK

– Det är ingen bra motion, det tycker varken vi eller vänstern. Den känns i stället som en flört med Sverigedemokraterna, sade Vlado Somljacan(mp) om den nyligen inlämnad socialdemokratiska motion med kravet att Burlövs kommun ska undantas från lagen om eget boende (EBO), vid måndagens möte med kommunfullmäktige i Burlöv.
Mats Lithner(l) utryckte också sitt ogillande av EBO-lagen och menade att den borde avskaffas.
– Den är helt enkelt inte relevant för Burlövs kommun eftersom den inte gör någon nytta.
Han påpekade samtidigt att det redan fanns 32 namngivna kommuner i Sverige som var undantagna från EBO-lagen.
Katja Larsson(s) försvarade motionen.
– Vi kämpade för ett nollavtal för att få fler att bosätta sig i kommunen och vi har tidigare ansökt om att bli undantagna, vilket är bakgrunden.
Därefter avbröts debatten om motionen sedan Hans-Åke Mårtensson(s) protesterat med påpekandet att alla motioner inlämnade för behandling i kommunfullmäktige ska beredas innan de debatteras i fullmäktige. Det fick ordförande Fredrik Jörgensen(c) att slå klubban i bordet och uppskjuta diskussionen.

Många på åhörarläktaren
I övrigt var det det ovanligt många besökare vid fullmäktigemötet och en välfylld åhörarläktare, samtidigt som hela mötet klarades snabbt på drygt en halvtimme, utan någon ytterligare debatt.
Det var trots det en del beslut som togs utan debatt som bland annat utbetalning av kommunalt partistöd, en ökning av de kommunala nämndernas driftsramar med anledning av höjda arbetsgivaravgifter och revidering av kommunens kulturplan, plus ytterligare två motioner som ska beredas. Adam Lindahl(v) hade lämnat in en som handlade om att säkerställa barns svenskakunskaper och Jan Hansson(s) ville i en motion anordna en IT-tjänst för kommunens äldre.

Tommy Paremo

Comments are closed.