202 000 för sommarjobb i Burlöv

Publicerat: 12 juni, 2017

Publicerat i: Åkarp, Arlöv, Redaktionellt

Visningar: 401

Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag att fördela 105 miljoner kronor till sommarjobb mellan landets kommuner. Pengarna ska gå till jobb åt ungdomar som gått ut nian samt ettan eller tvåan på gymnasiet. Antalet folkbokförda 15, 16- och 17-åringar i respektive kommun har styrt hur fördelningen ser ut.

Arbetsförmedlingen ansvarar för den extra satsningen som har som mål att ännu fler unga ska erbjudas feriejobb nu i sommar. För kommunerna med högst antal 15-17 åringar innebär sommarjobbssatsningen ett tillskott på 7-8 miljoner kronor, och för kommunerna med lägst antal ungdomar cirka 25 000 kronor. Burlövs kommun får 202 000 kronor.
Pengarna ska främst användas som lön för arbete inom den kommunala verksamheten med kommunen som arbetsgivare.

 

Ett extra stöd

– Tanken är att kommunerna i första hand ska vända sig till unga som behöver extra stöd, exempelvis ungdomar som är nyanlända eller som har ett funktionshinder, säger Mathias Wahlsten, enhetschef på Arbetsförmedlingens Förmedlingsavdelning i ett presmeddelande.

Kommunerna tecknar överenskommelser lokalt med Arbetsförmedlingen, och redovisar efter sommaren hur många unga som fick jobb via satsningen.

Sommarjobbssatsningen ska inte ersätta redan planerade insatser inom kommunerna.

Comments are closed.